2014. április 7., hétfő

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

Csak azoknak az ételeknek a receptjét írom le ide amelyeket kipróbáltunk, megkóstoltuk és a kedvencek közé kerültek.
Itt egy újabb étel ami szerintem megérdemli, hogy közzé tegyem. Ezt az ételt a Fenséges csirkefalatok című szakácskönyvből készítette a Feleségem és most egy az egyben írom le a receptet. Az eddig leírt ételeken valamit mindig változtatott az egyéni ízlését mindig hozzátette és ezért lett egyedi tán a mi ízlésükhöz közelebb álló. De most elsőre ezt az ételt teljesen a könyv alapján készítette el.
Ime a recept.
Hozzávalók:
60 dkg cserkemellfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db nagyobb vöröshagyma, 30-30 dkg paprika és paradicsom, só, pirospaprika 
a puliszkához: 30 dkg kukoricadara, 15 dkg juhtúró, 2 dl tejföl ( szerintem inkább 4 dl )  
Elkészítés:
A szalonnát apróra vagdossuk s egy nagyobb edényben zsírjára sütjük. Beledobjuk a felkockázott húst, és szorgalmasan keverjük míg kifehéredik. Ekkor rá szórjuk a finomra aprított vöröshagymát, s ha üvegesre sült, megsózzuk és meghintjük a pirospaprikával. Belevegyítjük a paradicsom- és paprikacikkeket, majd puhára pároljuk. 
A puliszkához forralunk egy liter vizet. Szüntelen kevergetés mellett lassan bele szórjuk a kukoricadarát. Főzzük néhány percig, aztán hagyjuk duzzadni. A kész puliszkát egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, rá morzsoljuk a juhtúrót és meglocsoljuk a tejföl felével.
A lecsós csirketokánnyal beborítjuk és ráöntjük a maradék tejfölt. Előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt átforrósítjuk.
Jó étvágyat!
Elkészítve:
Tálalva:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése