Hozzávalók:
Alap: 1 csomag Győri zabfalatok keksz,
100 gr vaj
100 gr vaj
Krém: 450 gr görög joghurt ( sokkal krémesebb
és kevésbé savanyú mint a hagyományos)
350 gr tejföl (20%-os), 250 ml habtejszín,
és kevésbé savanyú mint a hagyományos)
350 gr tejföl (20%-os), 250 ml habtejszín,
6 lap zselatin ( Dr. Oetker) ízlés szerint cukor vagy folyékony édesítő ( én édesítővel készítettem), 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag piros
tortazselé por, kb. 1 kg eper
Elkészítés:
A kekszet apró morzsára törjük (legegyszerűbb egy nylon zacskóba tenni és sodrófával összetörni).
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a kekszmorzsával összekeverjük. Egy kapcsos tortaformát folpack-fóliával kibélelünk és a kekszmorzsát egyenletesen elsimítjuk, összetömörítjük az alján.Ezután betesszük a hűtőbe.
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk. kb. a felét félbevágjuk( ezzel rakjuk ki a tetejét), a másik felét négy részre vágjuk(ezt majd belekeverjük a krémbe) majd félre tesszük.
Krém:
A zselatint a használati utasítás szerint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percig majd 4 evőkanál forró vízben felolvasztjuk simára. A joghurtot és a tejfölt simára összekeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük, belekeverjük a
feloldott zselatint és a tejszínhabot. Ezután a négybe vágott epret is hozzákeverjük a krémhez. A hűtőből kivesszük a tortaformát és a krémet a keksz alapra simítjuk. A tetejét kirakjuk a felezett eperszemekkel. A piros tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük, hűtjük egy kicsit majd a torta tetejére öntjük. Ezután a hűtőbe tesszük amíg megdermed és vágható lesz. Célszerű előző nap elkészíteni hogy biztosan megdermedjen, de min. 3-4 óra hosszat kell hűteni.
Felszeleteljük és már fogyasztható is az Éva könnyű álma. Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése