Hozzávalók:
20 dkg sült hús

30 dkg champinon gomba
10 db zsemle
1 db tojás
1 db vöröshagyma
2 dl tej
1 doboz (300g-os) tejföl
Fűszerek: só, bors,szerecsendió, majoranna, cayene bors
Elkészítés:
8 db zsemle tetejét levágjuk, a belsejét kivájunk, a kivájt belsejét és még 2 db zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A sült húst ledaráljuk. A gombát és a vöröshagymát apróra szeleteljük, kevés olajban megpároljuk,a fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. A ledarált húst, a párolt gombát, vöröshagymát, és a tejben áztatott zsemlét
1 tojás hozzáadásával és a tejföl felével összekeverjük. Ez a zsemle tölteléke.
A kivájt zsemléket és a levágott tetejüket megmártjuk a tejben (hogy a sütéskor ne száradjanak nagyon meg) majd beletöltjük a tölteléket, rátesszük a levágott tetejüket és a sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és minden zsemle tetejére 1 kanál tejfölt teszünk és megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Friss natur vegyes salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése