- Mediterrán
zellerleves
- Sertésragú Éva módra
- Somlói galuska újra
gondolva
Elkészítése:
Mediterrán zellerleves
A leves alapreceptje itt megtalálható, én annyit változtattam rajta, hogy zsiradékként kókuszzsírt
használtam.Vegeta illetve ételízesítő helyett zöldségleveskockát adtam hozzá és
egy csipetnyi chili -cayenne borsot és
curryt. Ezáltal pikánsabb íze lett. Levesbetétként nem grízgombócot készítettem
hozzá, hanem a tálaláskor egy maréknyi leves gyöngyöt szórtam a tányérba.
Így egy kellemesen
könnyű, üdítő,gyorsan elkészíthető leves lett belőle.
Sertésragú Éva módra
Hozzávalók ( 4
személyre): Kb. 60-70dkg sertéshús.(Én combból készítettem,de lehet lapockából
vagy karajból is, ízlés szerint)5dkg füstölt szalonna, 1-2 evőkanál olaj,1
kisebb fej vöröshagyma,3 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi majoranna,kb
1 evőkanálnyi natúr paradicsompüré,ízlés szerint só és frissen őrölt fekete
bors,1evőkanál liszt és fél-fél dl főzőtejszín és víz a habaráshoz.
Elkészítése:A finoman
apróra vágott szalonnát és vöröshagymát az olajon kissé megfuttatjuk, majd
rátesszük a vékony csíkokra vágott húst,sózzuk,borsozzuk és kb 10-15percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsompürét és a majorannát. Kevés
vizet öntve alá,puhára pároljuk.Amikor megpuhúlt, a tejszínes vízzel simára
kevert lisztet ráöntjük, és jól összeforraljuk,hogy egy híg szaftos ragut kapjunk.
Tálalhatjuk sült krumplival, párolt rizzsel. Én brokkolival ízesített
rösztivel(tócsni,lepcsánka)kínáltam. A röszti receptjét itt találod, és mint a
receptben is szerepel lehet variálni én most a brokkolit választottam.
Somlói galuska újra
gondolva
Hozzávalók: 1db
kakaós piskóta lap (6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 2 ½ evőkanál kakaópor), 1csomag franciakrémes ízű
pudingpor, cukor, ½ l tej, 4dl tejszínhab, ½ dl tejszín, baracklekvár, karamell
öntet
Krém: A pudingot a
zacskóján leírt módon készítettem el illetve lehet ízlés szerint is. A kihűlt
pudinghoz a 2dl felvert tejszínhabot hozzá kell keverni.
Karamell öntet: 1 csésze
cukor, 1csésze víz, 1 evőkanál vaj, ½ tejszín A cukorból és a vízből
szirupot főzünk, amit addig főzünk amíg be
sürüsődik majd karamezálodik. Amikor karamezálodott hozzáadjuk a vajat és a
tejszínt majd simára keverjük.
A piskótát megsütjük,
ha kihűlt félbevágjuk és baracklekvárral megkenjük. Kanállal vagy pogácsa
formával kisebb, nagyobb darabokra vágjuk és egy mélyebb tálba rakjuk a krémmel
rétegezve. Egy réteg piskóta, egy réteg krém, majd megint piskóta, krém, amíg
el nem fogy. A maradék 2dl tejszínhabot kemény habbá verjük, tálaláskor
rátesszük a süteményre és a karamell öntettel jól meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok
mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése