2014. február 9., vasárnap

Mai ételem

- Kenyérben sült csirkecomb, szalonnába tekerve
- Krémsajtos zöldhagymamártás

 Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 1 cs szárított élesztő, só, olaj, 4 db egész csirkecomb, 1 csomag bacon szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 1 csokor zöldhagyma, 4 dkg vaj, 10 dkg natúr krémsajt, 2 dl 30%-os tejszín

Elkészítés: A lisztet kelesztőtálba rakjuk hozzáadjuk az élesztőt, sót, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk olajjal és hólyagosra dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a rozmaringot felaprítjuk. A csirkecombokat a mosás után leszárítjuk, sóval, borssal, fokhagymával, rozmaringgal ízesítjük és betekerjük a bacon szalonnába. ( a csirkecomb bőrét ízlés szerint el is távolíthatjuk)

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 4 részre vágjuk és egyesével láppá kinyújtjuk. A közepére rakjuk a combokat és teljesen befedjük a tésztával. Tepsipe tesszük úgy, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön és még 20 percig pihentetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a combokat a sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

A mártáshoz a zöldhagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a a krémsajtot, felöntjük a tejszínnel és 2-3 percig főzzük. sóval borssal ízesítjük.

Tálaláskor a combokat körbelocsoljuk a zöldhagymamártással, forrón kínáljuk. A köret ez esetben a kenyér amiben a hús sült, de csinálhatunk hozzá egy könnyű natur salátát is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése