
Különböző formájú kenyereket tud így sütni attól függ, hogy milyen sütőformáink vannak.
Itt a recept ahogyan Ő csinálja.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 1 teáskanál só, 1 csomag (7gr.) szárított élesztő, 2 evőkanál olaj, kb. 3 dl langyos víz
Elkészítése:
A hozzávalókat megdagasztjuk és a duplájára kelesztjük.Ha megkelt még egyszer átgyúrjuk és formázzuk. Kizsírozott, lisztezett sütőformába tesszük és megint a duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra illetve tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 percig ).
Az alap receptet különböző módon lehet variálni többféle liszttel. Én leginkább 3/4 rész finom és 1/4 rész graham lisztet szoktam használni. Amin a fotón is látható ( a kerek kenyér tökmagos) ízesíteni is lehet bármivel csak fantázia kérdése tökmag, olíva, rozmaring, hagyma, szárított paradicsom stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése